Fagprofessionelle

Foredrag om børn og unge med angst

Anne Holst, arbejder til dagligt med rådgivning og vejledning af forældre til børn og unge med angst. Anne er selv mor til en dreng der i løbet af sin skoletid har udviklet angst 2 gange og som Anne begge gange har hjulpet ud af angsten og tilbage i trivsel.

Anne arbejder på at udbrede kendskab til børn og unge med angst og hvordan vi kan hjælpe familier hvor angsten er på ”besøg” og med som et livsvilkår.

Det er derfor muligt at booke Anne til et foredrag tilrettelagt for forskellige faggrupper på skoler og i kommuner.

Indhold:

  • Hvordan kan angst hos børn og unge komme til udtryk

Symptomer på angst, skolevægring, stress, tvangshandlinger mm.

  • Hvordan rammer barnets angst hele familien

Forældre der ikke kan passe deres arbejde, søskende der ”smittes” af angsten mm.

  • Hvordan er det at leve med et barn med angst

Konflikter mellem forældre, manglende hjælp og forståelse fra omverdenen mm.

  • Hvilken hjælp er der brug for og hvordan er det muligt at hjælpe

Behandlingsformer, tidsperspektiv, langsigtet planlægning mm.

  • Hvordan kan skolen/institutionen/kommune spille en positiv rolle

Samarbejde mellem faggrupper, støtte til forældre, forståelse for komplekse problematikker

  • Robusthed eller resiliens processer

Hvilke processer skal og kan igangsættes

 

Foredraget er hele vejen fyldt med cases og eksempler taget fra Annes arbejde med familier med børn og unge med angst. På den måde bliver teori og praksis koblet sammen og danner rammen for at man går derfra med en bred viden om og stor indsigt i, et emne der er mere aktuelt end nogensinde før.

 

Book et 2 timeres foredrag med Anne til kun 2500 kr. eks. Moms og befordring

Kontakt Anne på: info@anneholst.dk eller telefon 60601650.

 

”Anne er en blændende foredragsholder, der holder lytteren fanget hele vejen med sin fremragende formidlingsevne samt humoristiske og nære facon. Hun formår at tale både til mave, hjerte og hoved, så man både føler sig klædt på med ny forskningsviden, bliver mødt og anerkendt i sine følelser og udfordret på sit mod og dømmekræft både som professionel og forælder.  Hun lyser af erfaring og præsenterer en almen viden og tilgang, der burde tilkomme alle, der vil udvikle og rumme alle slags børn”. Gry Tybjerg, Skoleleder Køng Idrætsfriskole, lærer, forskningsassistent og cand. Pæd, psyk.

”Da min dreng på 11 år får angst, søger jeg på internettet, og falder over Annes hjemmeside. Det der især får mig til at vælge Anne er at hun kender til vores situation, da hun selv har et barn der har angst. Min dreng var meget nervøs inden det første møde med Anne, men efter at have mødt hende og finde ud af at forløbet foregår i hendes eget hjem, får ham til at slappe af. De metoder hun bruger har været helt fantastiske, og hun finder i fællesskab med barnet frem til hvad der virker bedst for ham eller hende. Fra at have en dreng der blev fysisk dårlig inden han skulle lægge sig til at sove, og have så meget tankemylder i hverdagen. Har jeg nu en dreng der tør falde i søvn, der bruger de metoder Anne har lært ham når han er bekymret. Det får ham til at slappe af og ikke bekymre sig så meget. Vi er hende evig taknemmelig.” Mor til dreng på 11 år med angst